HS loi Alexander Stubbille mission

Euroopan parlamentin jäsen Alexander Stubbin (kok) verkkosivustolla HS:n pääkirjoitustoimittajat Unto Hämäläinen ja Olli Kivinen kertovat avoimesti, kuinka HS auttoi Stubbia käynnistämään poliittisen uransa. Entinen tuhatkuntalainen Unto Hämäläinen muistelee, miten HS ponnisteli löytääkseen Stubbille “mission”:

“[HS:n toimittajien Annukka Arjavirran ja Matti Mielosen] suururakkana oli huolehtia siitä, että Stubbin kolumnit ilmestyisivät ymmärrettävässä muodossa lehden sivuilla.” Arjavirran ja Mielosen mottona oli: me teemme Stubbin kolumneista ymmärrettävän vaikka väkisin.

Kolumnistit voidaan Hämäläisen mukaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään: toisilla on missio ja toisilla ei sitä ole. Hänen arvionsa mukaan Alexander Stubbilla ei ollut missiota, kun hän tuli HS:n kirjoittajaksi, mutta sellainen alkoi löytyä lehden hoteissa: “Stubbille tuli tunne, että jos hän pääsisi omin käsin kiinni vallan kahvoihin, homma voisi onnistua paremmin. Pikkuhiljaa missio välittyi myös hänen teksteistään.”

HS:n Nato-puolueen puheenjohtaja Olli Kivinen suoltaa kiitosta oman talon projektille: “Alex on kolumnistina antanut merkittävän lisän suomalaiseen EU-keskusteluun,” eritoten “väärän tiedon torjujana” ja “oikean tiedon levittäjänä.”

HS:n sivuilla Stubb sai vapaasti kehitellä ajatuksiaan: “Kolumnityössä on näkynyt selkeänä se tosiasia, että kirjoittaminen ja pelkistäminen kehittää kirjoittajan omia käsityksiä ja pakottaa paneutumaan asioihin […]. Samalla kolumnimuoto merkitsee, että kirjoittajan on aina tiivistettävä, mikä kiteyttää sanoman myös omassa mielessä ja auttaa siten mieltämään suuria kokonaisuuksia,” Kivinen selittää.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *